Anunturi Gratuite Giurgiu - AnunturiGr.ro

luni, 28 decembrie 2009

PORT-O-CALA

A fost odată ca niciodată un rege bun pe care îl chema Port-O-Cală, deoarece, peste tot pe unde mergea, avea după el o superbă cală.

Amu’ , conform uzanței, se cuvine a lămuri înțelesul cuvântului, mai precis a extrage sensul unic și irepetabil cu care dorim să asociem cuvântul “cală”. Deci, CÁLĂ1, cale, s.f. 1. Încăpere în fundul unei nave și destinată încărcăturii acesteia; hambar (3). 2. Platformă ușor înclinată pe care se construiesc sau se repară nave. 3. Piesă prismatică din lemn sau din metal care se așază în fața roții unui vehicul spre a-l imobiliza. 4. Piesă în formă de prismă, de cilindru sau paralelipipedică, având o dimensiune foarte precisă, cu care se controlează dimensiunile pieselor în construcția de mașini. – Din fr. cale.

Cu timpul, deoarece numele regelui era exagerat de lung, iar prescurtarea PORTO avea destule sinonomii cu unul dintre personajele destul de cunoscute ale numitului DUMAS – tatăl, împăratului i s-a spus ORANGE, deoarece de cele mai multe ori era o persoană cu care puteai să porți un DIALOG coerent.

Sau mai exact puteai purta o convorbire coerentă, pe vremea când aceasta era numită DIALOG (va urma)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu